Rhodos stad voor de laatste keer

Vandaag gaan we nog eenmaal terug naar Rhodos stad. Dit keer om een boottochtje te maken met een glasbodemboot. Het leuke van deze boten is dat je door de doorzichtige bodem van de boot onderwater kan kijken naar rotsen, vissen en alles wat er nog meer leeft en ligt.

We hebben een eenvoudig bootje uitgekozen die ons voor 13 euro een half uur durende tocht langs de havens en het oude Rhodos vaart. De boot vaart expres vrij langzaam zodat je ook goed naar beneden in het glasheldere water kan kijken naar de vissen, krabbetjes, schelpen en enorme rotsblokken die er liggen. Hier en daar zie je een verdwaalde kanonskogel op de bodem.

De kapitein voert ons langzaam de haven uit met de twee pilaren met herten en vaart rustig om het vestingwerk heen met de vuurtoren. Daarna doet hij de oude haven aan langs de oude stad en we zien nu de stadsmuren in hun volle glorie.

De poorten en vestingwerken zijn enorm en ook het kasteel is vanaf het water goed te zien. Hier op het water is het heerlijk koel en we genieten dan ook zichtbaar van deze tocht. We varen langzaam langs de vissersboten, de plezierjachten en de enorm lange vestingmuren waarna hij af draait naar de buitenkant van de haven met de grote schepen. Hier meren de ferrys en de cruiseschepen aan alsmede de luxere grote jachten.

Dan gaat hij een stuk buitengaats. Langzaam maar zeker voert hij de snelheid flink op en bijna als een echte speedboot ketst de boot op volle zee over de golven heen. De wind waait stevig in onze haren en de petjes tegen de zon moeten nu echt vast gehouden worden anders vliegen ze zo over zee. Dit is leuk! Het gaat zo lekker hard

Daarna draaien we de nieuwe haven weer in en zien we de moorse gebouwen die daar staan in hun volle glorie staan. Zo kan ik een stuk beter fotograferen vanaf het water. Jammer dat dit boottochtje niet langer kon duren want het beviel me wel. Volgende keer toch maar weer een dagtocht maken? Michel en ik overwegen de boot met kapitein misschien maar voor de rest van de dag af te huren.. we zitten toch alleen verder en voor 50 euro wil hij dat misschien wel doen

Terug in de warme haven trakteren we onszelf op een lekkere slushpuppy. De dame achter het kraampje maakt er ware kunstwerkjes van met verschillende kleuren en smaakjes. Ze weet hoe ze iets leuk aan de man moet brengen en gelijk heeft ze. Je moet je toch op een of andere manier onderscheiden als er al zoveel van hetzelfde zijn. Daarna nemen we nog een Italiaans ijshoorntje met tiramisu of amandel met honing smaak. Langzaam slenteren we door de alweer gesloten binnenstad met peperdure merk zaken. Ze vieren hier wel lang pasen. Het scheelt ons dan wel parkeergeld maar het is wel een beetje jammer dat we modern Rhodos niet open hebben gezien.

De kinderen brengen de middag zwemmend in het zwembad door en ik vind het wel best verder. Mijn voeten doen best zeer en ik ben het lopen even beu. Ik wil gewoon rustig zitten en genieten van de laatste dagen hier.