De struisvogelfarm
Een volledig onbekend fenomeen kwamen we onderweg naar Paradisi tegen. Een struisvogelfarm. Deze staat nergens in de reisgidsjes als toeristische trekpleister van dit eiland vermeld maar de borden langs de kant van de weg lieten zien dat het om een klein soort dierentuin ging.

Daar wilden de kinderen (zo oud als ze zijn) toch wel graag even een kijkje nemen, dus ik draai de auto weer om en rijd een stukje terug en draai een smalle weg in richting een boerderij. Na 1200 meter rijden komen we aan op de parkeerplaats bij de struisvogelfarm.

Wat kennelijk ooit begonnen is als boerderij, is inmiddels uitgegroeid tot een kleine dierentuin. Er wordt toegang geheven en we kunnen zakjes mais kopen om de dieren mee te voeren. We krijgen een kaartje mee met waar we alle dieren kunnen vinden, alleen de kangoeroe en de vos ontbreken want die zijn van de winter doodgegaan en er zijn nieuwe dieren voor onderweg maar die zijn door de pasen vertraagd en nog niet aangekomen.
We lopen het pad af en komen als eerste bij de struisvogels. Tjee wat kunnen die snavels hard pikken in je hand als je ze wat mais aan biedt. Het is niet aan te raden. Wist je dat een struisvogel ei ruim anderhalve kilo weegt en dat het vrouwtje in bepaalde maanden er dagelijks eentje legt? We krijgen er eentje in onze handen gelegd en het voelt echt zwaar aan.

In de souvenirshop aan het eind kan je bewerkte (lege) eieren kopen evenals andere (streek) producten zoals honing, zeep, kruiden, struisvogelveer plumeaus, geiten huiden, knuffel struisvogels en nog wat kleine dingetjes.

Ze hebben er verder nog wilde zwijnen, ganzen, konijntjes, een stinkdier, hertjes, geiten, stekelvarken, aapjes, wasberen, schapen, ponys en ginet katten. Het is wel leuk om hier rond te lopen. Het lijkt een soort prive collectie van een uit de hand gelopen dieren hobby. Als deze man zo doorgaat heeft hij dadelijk Blijdorp in zijn achtertuin. Gelukkig is zijn achtertuin best groot dus hij kan het hebben.

Bij het huis is een restaurant met snackbar. Hij is duidelijk ingericht op het ontvangen van toeristen. Naast deze farm ligt een stukje verderop een wijnfabriek en iets met olijven. Ik vermoed dat hier zomers best wel wat volk komt dat uit de vlindervallei is gekomen.

Nette beschrijving, bedankt.